18.09.2016 Excursie la 9 MĂNĂSTIRI din Moldova

Plecarea: 18.09.2016

Plecarea la ora 07:00 din fața la ASEM blocul central 

Pret: 199 MDL

INCLUS
  • VIZITAREA OBIECTIVELOR INDICATE ÎN PROGRAMDA
  • TRANSPORT TUR-RETURDA
  • GHID LICENTIATDA
  • GHID IN LIMBA ENGLEZA/FRANCEZA (PENTRU GRUPURI)50 EURO
  • MASANU
 

DETALII EXCURSIE - MĂNĂSTIRI VIZITATE

  • Hâncu    

Fondata în anul 1678, este situata în raionul Nisporeni, la aproximativ 45 km distanta de Chisinau. Manastirea a început de la un schit monahal al sihastrului Mihail Hîncu, la cererea fiicei sale, care devine apoi calugarita, luînd numele de Paraschiva. În secolul al XVIII-lea schitul a fost parasit din cauza invaziei tatarilor.

  • Frumoasa

Manastirea de maici Frumoasa se afla la o distanta de 14 km de Calarasi. Istoria acestei manastiri incepe in 1804, cand a venit pe acest loc razasul Efrem Iurco din satul Oliscani, judetul Orhei, care era vaduv si a dorit sa devina calugar.

  • Raciula

Manastirea se afla în preajma satului omonim, la o distanta de 11 km de orasul Calarasi. A fost înfiintata în anul 1797, de doi frati Andrei si Ioan Rosca, preoti din satul Pascani. Manastirea are hramul Nasterii Maicii Domnului, este o manastire de calugarite, cu in jur de 90 de vietuitoare.

  • Hârjauca

Manastirea este situata la aproximativ 25 km de or. Calarasi, pe malul pârâului Hârjauca si în apropierea satului cu acelasi nume. A fost intemeiata in anul 1740 si poarta hramul Inaltarea Domnului.

  • Hârbovat

Manastirea este situata, pe valea raului Ichel, la aproximativ 10 km de or. Calarasi. A fost intemeiata in 1730 de catre boierul Constantin Carpuz. In cadrul manastirii se afla o biserica de piatra cu hramul Adormirea Maicii Domnului, zidita de mireanul Stefan Lupu (ulterior monahul Serapion). Cealalta biserica are hramul Pogorarea Sfantului Duh si este zidita la 1870, pe timpul staretilor Ieronim si Natanail. Aici se pastreaza vestita icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, „Garbovita”, daruita in 1790 de sotia colonelului rus Nicolae Albaduev, ucis de un cal in poarta manastirii.

  • Capriana

Manastirea de calugari a fost fondata în anul 1420 si este una din cele mai vechi manastiri din Basarabia. Este situata în zona centrala a Republicii Moldova, la 35 km de Chisinau, în satul Capriana, raionul Straseni, pe malul raului Isnovat. Intre anii 2003 – 2005, la manastirea Capriana au avut loc ample lucrari de restaurare. În prezent, manastirea este aproape restaurata, cu exceptia picturilor murale din vechea biserica a Adormirii Maicii Domnului (1545),  Biserica Sf. Gheorghe (1903) de iarna a fost renovata complet si pictata.  Ansamblul monahal actual prezinta 3 biserici, o casa cu 2 etaje, chilii si alte acareturi.

  • Ulmu

Manastirea se afla in satul Ulmu, rn. Ialoveni si are Hramul cu Sfantul nume al Maicii Teodora de la Sihla.

  • Condrita

Manastirea a fost fondata în anul 1783 si este situat la marginea satului Condrita, raionul Straseni, la 25 km de Chisinau, pe rîuletul Catargul. În anul 1946 o parte a cladirilor manastirii a fost data pentru a se organiza aici Scoala Profesionala Agrara. În anul 1947 întreaga manastire a intrat în posesia scolii. În anul 1960 a fost transformata într-o tabara de vara. În locul cimitirului manastirii vechi a fost ridicata o estrada, o mare parte a mormintelor a fost distrusa. Biserica mare de vara Sf. Nicolae a fost transformata într-un club, iar cea veche de iarna, Adormirea Maicii Domnului– în depozit. Calugarii au fost transferati la manastirile de la Suruceni si Capriana. În anul 1993 manastirea a fost restituita credinciosilor.

  • Suruceni

A fost fondata în anul 1785 si restituita credinciosilor în anul 1991. Este situata la 25 de km de Chisinau, la marginea satului Suruceni, rn Ialoveni. Istoria manastirii dateaza din anul 1785, de atunci cînd calugarul Iosif si-a facut un schit mic. De asemenea, el a construit aici în anul 1794 o biserica din lemn cu ajutorul boierului Casian Suruceanu din localitate, care a donat manastirii o parte din pamînturile sale. În perioada din 1825-1832 în locul bisericii de lemn a fost construita o biserica din piatra cu hramul Sf. Gheorghe. Biserica acestei manastiri este unica din Moldova captusita cu tuf armean roz, ceea ce îi confera o deosebita eleganta si originalitate.

SFATURI PENTRU TURIȘTI

– Pe perioada excursiei veți avea nevoie de:

  • Un pix care scrie
  • Foițe
  • Alimentare la pachet

– Doamnele si domnișoarele trebuie să fie în fustă și cu capul acoperit. 

Info bilete: 022 50 25 10 sau info@hotel-arus.md